Byg en ny træterrasse

29 januar 2020 Lotte Hindsberg
Byg en ny træterrasse

Der er meget få ting der er bedre om sommeren, end at sidde på sin terrasse og nyde aftensolen. Derfor er især træterrasser voldsom populære og noget at det første enhver ny husejer med respekt for sig selv, planlægger at få bygget. Enten et gør det selv projekt eller ved hjælp af en professionel tømmer. Er du ny huslejer og findes der ikke en terrasse du kan bruge, kan det godt betale sig at slå koldt vand i blodet og lære huset og haven at kende først. Det er ikke altid at det bedste sted i haven er lige ved stue eller køkkenudgangen. Måske falder solen bedre et andet sted eller også blæser det meget lige der, hvor du havde planlagt at terrassen skulle ligge. Det kan også være at det bedste og mest hyggelige sted er et helt andet sted i haven. Det kan måske være et oplagt sted for en anden terrasse og når værktøjet alligevel er fremme. 

Få den rette råd og vejledning

Inden du går i gang med projektet, kan det godt betale sig at få råd og vejledning af en erfaren tømmer og drage nytte af hans erfaringer. Det kan være alt fra gode råd til, hvor stor skal terrassen være, til valg af materialer eller kan det være en god ide at lade hele terrassen blive overdækket. Ofte vil en erfaren håndværker kunne se ting og komme med forslag, som man ikke selv havde tænkt. 

Husk vedligeholdelse

En terrasse kræver vedligeholdelse, især hvis du gerne vil have glæde af den i mange år. Sæt en weekend af sidst på sommeren og gennemgå den. Er der steder hvor der er skuer eller søm der er gået løse. Måske er der et par planker der skal skiftes eller også ligger der et grimt lag af alger som gør terrassen glat. Det er en god ide at vaske algerne væk og give terrassen et lag terrassebeskyttelse. Husk det ikke må have regnet i et par dage.  

Flere Nyheder