Få dit smukke, sæbebehandlede gulv igen med en gulvafslibning

16 august 2019 Astrid Pedersen
Få dit smukke, sæbebehandlede gulv igen med en gulvafslibning

Et trægulv – hvad end der er tale om elegant sildebens parket, et massivt egetræs planke gulv eller et klassisk bræddegulv – kræver grundig vedligeholdelse og pleje, hvis det ikke lynhurtigt skal komme til at fremstå slidt og trist. Især hvis gulvet er behandlet med en ikke forseglende behandling, det være sig enten olie eller sæbe.

Sæbe behandlede gulve er særdeles populære i de danske hjem – og det med god grund. Den hvidlige og strålende overflade på et gulv behandlet med lysnende sæbe passer perfekt ind i den lette og enkle skandinaviske indretnings tradition. Et sæbe behandlet gulv kan lyse et helt rum op med sit særlige, magiske skær – og dets silkematte overflade er en drøm at betræde, selv uden sko.

Et sæbe behandlet gulv bliver grimt af slitage

Men hvor visse typer gulv – for eksempel lakerede eller malede gulve – sagtens kan holde sig pæne i mange år uden særlige anstrengelser, kræver især det sæbe behandlede gulv omhyggelig vask med særlig sæbe, gerne en gang om ugen. Den smukke og lyse overflade er nemlig særdeles sart – og hvis ikke den beskyttende sæbehinde, som dannes ved selve behandlingen, vedligeholdes, vil det lækre udseende hurtigt gå fløjten.

Træværkets overflade vil tørre ud, hvorved fibrene bliver porøse og sårbare. Spildte væsker vil nemmere kunne suges ind i træet, hvor de vil danne grimme skjolder og pletter. Sammen med nedtrådt støv og skidt, som danner grålige slidspor i gulvet, gulnede plamager fra solfalming og diverse ridser og skrammer står pletter og misfarvninger i skarp kontrast til den lyse og ensartede overflade, og gør gulvet ujævnt og grimt i sin fremtoning.

Få dit lyse gulv igen med en grundig og effektiv gulvafslibning

Den eneste måde, hvorpå du kan genskabe den pletfri og skinnende overflade, er ved en gulvafslibning og en ny sæbe behandling. Læs mere om gulvafslibning på http://jigulvservice.dk/ 

Flere Nyheder