Få dit trægulv til at skinne med en gulvafslibning i Valby

12 april 2019 Astrid Pedersen
Få dit trægulv til at skinne med en gulvafslibning i Valby

Et trægulv, som gennem årene er blevet udsat for dagligt slid ved almindelig anvendelse, vil uvægerligt begynde at udvise en vis patina. Selv om et trægulv er sundt og raskt, og ikke lider af graverende skader på træværket, kan gulvet hurtigt komme til at fremstå grimt og slidt. For det utrænede øje er det umuligt at vurdere, hvorvidt de mange pletter, ridser, skrammer og misfarvninger, som ses i overfladen, stikker dybere end som så – eller er tegn på dårligdomme i træet.

Derfor kan det være en god idé at få fjernet de overfladiske tegn på slitage, hvis din bolig skal sælges. Et jævnt og ensartet trægulv er stadig noget kønnere og mere attraktivt end et trægulv, som bærer tydelige mærker fra slitage. Og dette vil trække opad i potentielle køberes bevidsthed, når det handler om at værdisætte din bolig i forbindelse med et salg.

Hvordan får jeg mit gamle trægulv til at fremstå pænt og lækkert?

Hvis du ønsker, at dit trægulv skal fremstå fra sin smukkeste og mest charmerende side forud for fremvisning af dit hus eller din lejlighed, bør du alliere dig med en professionel gulvmand, som kan tage gulvet grundigt i øjesyn. En professionel håndværker, som gennem mange år har behandlet trægulve, vil hurtigt kunne vurdere, hvorvidt dit trægulv skal afhøvles for at komme til at se sundt og friskt ud i overfladen – eller om det kan nøjes med en grundig gulvafslibning.

I langt de fleste tilfælde vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkeligt for at fjerne overfladiske slidspor samt småskrammer, ridser og misfarvninger. Og da gulvafslibning er en skånsom procedure – knap så voldsom som en gulvafhøvling – vil dit trægulv med stor sandsynlighed kunne tåle en professionel gulvafslibning.

Når selve gulvafslibningen er vel overstået, kan du vælge en passende efterbehandling, for eksempel lak, sæbe eller olie. Dit trægulv kommer til at stå som nyt med en gulvafslibning, og vil atter være et aktiv for din bolig.

Flere Nyheder