seo priser

Pagespeed er en vigtig ranking faktor

Pagespeed er en vigtig ranking faktor
Den tekniske del af søgemaskineoptimering kan virke kompleks og utilgængelig – særligt hvis du er begynder på SEO området. Her følger en lille guide til et vigtigt teknisk aspekt af SEO, som er nyttigt at kende til og optimere på, hvis du ønsker en god placering i søgeresultaterne. Det drejer sig om hastighedsoptimering, en faktor der aldrig har været så vigtig som nu.

Hvorfor er pagespeed vigtigt?

Hastighedsoptimering er en helt central del af en vellykket søgemaskineoptimering, for du kan se langt efter gode placeringer blandt søgeresultaterne, hvis din side er sløv og langsom. Der er sket meget på de sidste 10 år. Dengang for 10 år siden var brugeren villig til at vente 8 sekunder, imens din side loadede – i dag må dette ikke overstige 4 sekunder, for så er brugeren smuttet for længst.

Lav pagespeed – hvorfor?

Hvad kan det skyldes, at pagespeed er lav? Måske er serveren langsom. Det er ofte billedmaterialet på en hjemmeside, der forårsager langsom loading. Det skyldes, at mange kommer til at lægge billeder på deres hjemmesider i deres rå størrelse, og det er imidlertid vigtigt at komprimere disse, så de ikke fylder så meget – og dermed kan loades meget hurtigere. Et billede på 4MB vil tage meget lang tid om at loade. Der findes gode værktøjet til at komprimere billeder på nettet, eksempelvis Tinypng.com.